Werkwijze

Werkwijze

Aanmelding

Een aanmelding kan door verschillende personen of instanties gebeuren. Zo kunnen ouders of cliënten zelf contact opnemen. Ook een leerkracht, het CLB, een huisarts, een neuroloog of een orthodontist kunnen aanraden om een logopediste contacteren.

Onderzoek

Telefonisch of via mail wordt een eerste afspraak vastgelegd. Tijdens een eerste gesprek worden de logopedische problemen uitvoeriger besproken. Daarna volgt een uitgebreid onderzoek en de bespreking van de resultaten. Indien nodig wordt informatie van derden ingewonnen. Er wordt bekeken of behandeling al dan niet aan te bevelen is. Een consultatie bij de NKO-arts kan, afhankelijk van de problematiek, noodzakelijk zijn.

Behandeling

Indien blijkt dat logopedische behandeling is aangewezen, wordt een individueel therapieplan uitgewerkt en wordt de therapie zo snel mogelijk opgestart.
De therapieën gaan wekelijks door volgens vaste afspraken. De therapiesessies hebben een duur van een half uur of één uur en een frequentie van 1 of meerdere keren per week, naargelang de noodzaak.

De behandelingen kunnen na onderling overleg doorgaan in de praktijk, op school of aan huis. Het gebeurt altijd wel eens dat een afspraak niet kan doorgaan door ziekte, schooluitstap, … Laat voorziene afwezigheid aub minimum 24 uur op voorhand weten. Ook bij behandelingen op school vraag ik u me te verwittigen bij afwezigheid. Indien u tijdig verwittigt, wordt de behandeling niet aangerekend. Bij onverwittigde afwezigheid wordt de therapiesessie wel aangerekend.
Voor de effectiviteit en continuïteit van de therapie is het belangrijk om ook tijdens de schoolvakanties de logopedie verder te zetten. In vakantieperiodes worden de afspraken in samenspraak aangepast en krijgt u tijdig de aangepaste uurregeling.

De afrekening gebeurt aan het einde van de maand via overschrijving of contante betaling. Indien er terugbetaling is via de mutualiteit ontvangt u na betaling het getuigschrift (blauwe briefje).